ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокурори визначилися з покаранням для вбивць Макар

Одному з обвинувачених загрожує довічне.

Прокурори визначилися з покаранням для вбивць Макар
Фото: obozrevatel.com

Сьогодні, 30 жовтня, у справі Оксани Макар почалися судові дебати, під час яких державне обвинувачення висловило свою позицію з приводу застосування кримінального закону і міри покарання щодо кожного підсудного.

Державне обвинувачення просить суд засудити одного з обвинувачених у вбивстві зі зґвалтуванням Оксани Макар, яке нещодавно трапилося в Миколаєві, до довічного ув'язнення, а ще двох до 14 і 15 років позбавлення волі, йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

"Прокурори звернулися до суду щодо остаточного призначення одному з підсудних покарання у вигляді довічного ув'язнення, а двом іншим 14 і 15 років позбавлення волі", - сказано в ньому.

Прокуратура вважає таке покарання об'єктивними з урахуванням тяжкості вчинених злочинів, даних, що характеризують особистості підсудних, і ролі кожного з них під час вчинення злочину.

При цьому держзвинувачення вважає вину підсудних повністю доведеною досудовим слідством.

Нагадаємо, 2 з 3 підсудних повністю заперечують свою провину в скоєнні вбивства зі зґвалтуванням Макар, іще один підсудний тільки частково визнає спробу вбивства.

Кримінальну справу розглядають стосовно Євгeнія Kpacнoщокa, Apтeма Пoгocянa та Maкcимa Пpиcяжнюкa. Всіх трьох звинувачують у cкоєнні злочинів, пеpeдбачениx пyнктaми 4, 10, 12 ч. 2 cтaтті 115, ч. 4 cтaтті 152 Кримінального кoдeкcу Укpaїни. Євгенію Краснощоку, кpім циx двоx cтaтeй, закидають іще і ч. 3 cтaтті 153 КК Укpaїни (Hacильcтвeннe задоволення статевої приcтpacті в збочениx фopмax).

9 березня в Миколаєві троє молодих людей заманили на квартиру 18-річну Оксану Макар, зґвалтували її, а потім намагалися спалити живцем. На покинутій будові Оксану знайшов випадковий перехожий. Близько трьох тижнів медики боролися за життя дівчини, але 29 березня вона померла в Донецькому опіковому центрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram