ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтавській області дівчину засудили до 3 років позбавлення волі

Суд задовольнив цивільні позови про відшкодування матеріального збитку.

У Полтавській області дівчину засудили до 3 років позбавлення волі

У Полтавській області за неправдиві повідомлення про замінування залізничних вокзалів 19-річну мешканку Великобагачанського району засудили до 3 років позбавлення волі.

Як повідомили в прес-службі обласної прокуратури, відповідний вирок ухвалив Лубенський міськрайонний суд Полтавської області.

"11 листопада минулого року, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, біля села Гутировка Полтавського району області зі свого мобільного дівчина подзвонила черговому ГУ МВС України в м. Києві і, не представившись, повідомила, що в одному з будинків по вул. Володимирській закладено вибухівку. Через кілька годин цього самого дня вона зателефонувала в чергові частини Житомирського, Дніпропетровського, Сімферопольського міськуправління УМВС України і, назвавшись чужими прізвищами, повідомила про замінування залізничних вокзалів зазначених міст. 23 листопада 2011 року вже з іншого мобільного вона повідомила в чергову частину Лубенського міськвідділу УМВС України в Полтавській області про замінування залізничного вокзалу міста Лубни. Під час перевірки вказаних об'єктів вибухових пристроїв правоохоронці не виявили", - сказано в повідомленні.

Вироком суду дівчину засуджено за ч. 2 ст. 259 КК України (свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, вчинене повторно) до 3 років позбавлення волі. Також суд задовольнив цивільні позови про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної державним органам, на загальну суму понад 26 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram