ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківські депутати вимагають ввести штрафи за безквитковий проїзд у метро

Особливу проблему становлять пільговики, які не мають на це законного права.

Харківські депутати вимагають ввести штрафи за безквитковий проїзд у метро
Фото: comments.ua

Депутати Харківської міської ради просять Верховну Раду України ввести штрафи за безквитковий проїзд у метро.

За інформацією прес-служби Харківської міськради, відповідне звернення до парламенту схвалили 24 жовтня під час сесії.

Як зазначено у зверненні, особливу проблему становлять пасажири, які користуються пільговим проїздом, не маючи на це законного права. Перевіряючи правомірність користування пільговою проїзною карткою, працівники метрополітену виявляють багато пасажирів, які не можуть документально підтвердити своє право на користування пільгою, а отже, мають бути притягнуті до адміністративної відповідальності. При цьому чинна редакція Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає штрафи за безквитковий проїзд у трамваях і тролейбусах, але не в метро.

Депутати зазначили, що за шість місяців 2011 року було виявлено 9120 порушень, за які не отримано штрафів нп суму 365 тис. грн. За шість місяців 2012 року виявлено 9138 порушень, за які необхідно стягнути штрафів на суму 366 тис. грн. Унаслідок неправомірних дій пасажирів метрополітен, який здійснює більше половини перевезень по місту, несе великі збитки через недоотриману плату за проїзд.

У зв'язку з цим міськрада просить депутатів Верховної Ради внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, доповнивши статтю про штрафи за безквитковий проїзд у трамваях і тролейбусах словами "та в метрополітені".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram