ГоловнаСуспільствоЖиття

Помер директор Національного цирку України

Легендарного дресирувальника не стало на 67 році життя.

Помер директор Національного цирку України
Фото: life.comments.ua

Помер генеральний директор, художній керівник Національного цирку України і легендарний дресирувальник Володимир Шевченко.

Як повідомили в Міністерстві культури, смерть спіткала Шевченка сьогодні, 24 жовтня, на 67 році життя.

"Міністр культури Михайло Кулиняк, колектив Міністерства культури висловлюють щирі співчуття дружині Людмилі, рідним і близьким Володимира Дмитровича, артистам і всім працівникам Національного цирку України. Відійшов у Вічність великий Майстер, легендарний дресирувальник, чиє ім'я знайоме кожному українцеві з дитинства, людина, життя якої із самого народження була пов'язана з цирком", - йдеться в повідомленні, інформують "Комментарии".

Володимир Шевченко народився 31 липня 1946 року в Омську в сім'ї артистів цирку: і мати, і батько були дресирувальниками.

1966 року закінчив Державне училище естрадно-циркового мистецтва в Москві за фахом "Артист цирку - гімнаст". Того самого року його взяли на роботу в "Союздержцирк" як артиста - дресирувальника хижих тварин.

З 2000 року - художній керівник, а з 2007-го - генеральний директор-художній керівник Національного цирку України.

За досягнення в галузі циркового мистецтва удостоєний почесних звань: народний артист України, народний артист СРСР. За проведені гастролі в Німецькій демократичній республіці нагороджений орденом Дружби НДР (срібна), медаллю ім. В. Дурова, "Срібною гілкою" (Італія), Золотою медаллю Парижа, "Золотим орлом" (Японія), Золотою медаллю Міжнародної ліги артистів цирку вар'єте (Париж, Франція). Кавалер орденів князя Ярослава Мудрого IV і V ступенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram