ГоловнаСуспільствоЖиття

Під Одесою вже почали готувати ялинку для Майдану

Як і в попередні роки, новорічне дерево буде штучним.

Під Одесою вже почали готувати ялинку для Майдану
Фото: kievcity.gov.ua

У місті Іллічівську Одеської області вже почали виготовляти новорічну ялину для головної площі України. Майстри обіцяють, що штучна лісова красуня буде пишною і природної форми.

Майстри вже приступили до роботи.

"Наразі виконаний її зменшений макет, а паралельно триває робота зі створення основних металоконструкцій", - розповів комерційний директор ТОВ "Люм'єр-Україна" Сергій Фостік.

Монтувати ялинку планують, використовуючи власне ноу-хау: без кранів, а за допомогою гнучких мембран, які поступово піднімаються всередині каркаса. У такий спосіб ялинку можна збирати і розбирати швидко і за будь-якої погоди, запевняють автори проекту.

Обіцяють зробити ялинку не рівним конусом, який так зненавиділи кияни цього року, а з виступами у вигляді гілочок. Їх вдасться імітувати за допомогою спеціальних навісних конструкцій, які додадуть їй пишну і природну форму.

Як і в попередні роки, новорічне дерево буде штучним, "хвою" обіцяють виготовити зі спеціального негорючого матеріалу. Важитиме ялинка вдвічі менше, ніж торішня - 25 тонн. Висота - 35 м, ширина - 12,5 м.

Ще одне нововведення - особливі іграшки на ялинці, які не вигоряють на сонці. У майстерні підприємства тестують і експериментальну верхівку - зірку, забарвленням якої керуватиме окремий канал всієї комп'ютерної системи, що відповідає за ілюмінацію.

Столичну ялинку вже робили в Іллічівську до Нового року - 2009 і 2010-го. Останні два роки компанія прикрашала новорічної ілюмінацією центральні вулиці столиці.

Новорічна ялинка-2012 не сподобалася киянам своєю конусоподібною формою.

Також нагадаємо, в середині липня комісія Київської міської державної адміністрації вибрала проект ялинки, якою прикрасять центр столиці на новорічні свята. Переможцем конкурсу став проект штучної ялинки від компанії "Люм'єр" з Іллічівська, яка представила 36-метрову ялину вагою 30 тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram