ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

24 жовтня в Україні почнуть продавати вакцину від грипу

Список дозволених вакцин

24 жовтня в Україні почнуть продавати вакцину від грипу

З 24 жовтня українці зможуть купити вакцину від грипу в аптеці або зробити щеплення в поліклініці.

Про це повідомив Олег Назар, головний спеціаліст з клінічної імунології Києва, - повідомляє УНН.

Найбільш оптимальний термін для початку вакцинації в нашому регіоні, в північній півкулі - вересень-жовтень, оскільки... протягом місяця-двох виробляється максимальний імунітет в організмі. Але це не означає, що якщо почався сезон захворювань, почалося зростання захворювань, то не можна вакцинуватися. Мінімальний термін, коли виробляється імунітет - 10-12 днів.

— Сергій Крамарев, головний дитячий інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України

"Планується, що 24 вересня вакцина надійде в аптеки. Річ у тому, що вакцина повинна деякий час простояти в так званому карантині - для отримання всіх дозволів вона повинна пройти випробування. Тільки-но все це минає, вакцини отримують сертифікат і надходять в аптеки та лікувальні установи. У нас це заплановано на 24 жовтня, плюс-мінус один день", - розповів лікар.

На території України дозволено до використання чотири вакцини: Ваксігрип (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза * 15/Інтанза * 9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також Флюарикс ™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) і ІНФЛУВАК ® (виробництва Abbott Biologicals BV, Нідерланди).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram