ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські слідчі почали вивчати причину аварії літака в Криму

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу.

Російські слідчі почали вивчати причину аварії літака в Криму
Фото: EPA/UPG

Російські слідчі розпочали оглядати місце катастрофи літака Чорноморського флоту РФ Бе-12 у Криму.

"Місце авіаційної катастрофи оточено. З настанням світлої пори доби слідчі візьмуться за огляд місця події. Зараз із військової частини вилучається документація, відповідно до якої виконувався цей тренувальний політ. Найближчим часом заплановано допитати технічний персонал, який брав участь у підготовці літака до вильоту, а також посадових осіб, які керували польотом", - йдеться в повідомленні Слідчого комітету Росії.

Повідомляють, що 523-й військовий слідчий відділ Слідчого комітету РФ, дислокований у Севастополі, за фактом авіаційної катастрофи літака порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 351 КК РФ (порушення правил польотів або підготовки до них).

Для надання практичної та методичної допомоги в Севастополь вилетів слідчий-криміналіст із військового слідчого управління Слідчого комітету РФ у Південному військовому окрузі. Розслідування кримінальної справи триває.

Нагадаємо, вчора військовий літак Бе-12 Чорноморського флоту Російської Федерації під час тренувального польоту впав на злітну смугу в селищі Кача під Севастополем. Унаслідок авіакатастрофи загинули три члени екіпажу й один травмувався.

Джерело в Чорноморському флоті РФ повідомило, що причиною аварії стала відмова двигуна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram