ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кримських школярів хочуть вчити трьома мовами

Школи можуть стати тримовними вже з 1 вересня.

Кримських школярів хочуть вчити трьома мовами
Фото: Макс Левин

У Криму педагоги хочуть провести експеримент з одночасним тримовним навчанням у середній школі.

З такою ініціативою виступили учасники міжнародної конференції "Кримська школа: перспективи та моделі багатомовної освіти" 10 жовтня в Сімферополі, - повідомляє tyzhden.ua.

Школярів пропонують учити одночасно українською, російською та кримськотатарською мовами. До кінця року буде визначено перелік навчальних закладів автономії, де, радше за все, з 1 вересня 2014 року почнеться експеримент з упровадження багатомовної освіти в Криму. Доти потрібно підготувати і програму, і методики, і вчителів. У Криму сподіваються на підтримку в цьому з боку Європейського Союзу.

За даними Міністерства освіти автономії, зараз у Криму вже є елементи мультилінгвальної освіти, тут діють майже 40 шкіл із трьома мовами викладання. До кінця місяця при місцевому парламенті буде затверджено склад Координаційної ради з багатомовної освіти в Криму.

Представник Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Юрій Кононенко заявив, що відкриття перших шкіл з навчанням одночасно трьома мовами можливе вже через рік-два і цю ідею в Києві підтримують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram