ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін злякався протесту вчених і пообіцяв дати грошей

Обіцяє вже не вперше.

Кабмін злякався протесту вчених і пообіцяв дати грошей
архивное фото
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів напередодні протесту вчених затвердив проект про збільшення фінансування.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Уряд затвердив проект закону про внесення змін до бюджету-2012. Він, окрім іншого, передбачає виділення додаткового фінансування на 2012 рік Національній академії наук України за однією з бюджетних програм. Гроші підуть на оплату роботи працівників науково-дослідних установ і організацій - 50 815,8 тис. гривень.

Нагадаємо, напередодні профспілка працівників НАН оголосила про пікет органів влади 10 жовтня: вчені вирішили протестувати проти невиплати і скорочення зарплат.

Утім, проекту Кабміну ще належить пройти реєстрацію та голосування у ВР, а опісля отримати підпис Президента й вийти другом. Процедура може тривати скільки завгодно. До речі, зволікання з виплатами голова профспілки працівників НАН Анатолій Широков прогнозував ще після першого протесту, влітку цього року: "Що довше затягують процедуру, то менше зарплат потрібно буде платити. На весь рік потрібно було 200 мільйонів гривень, на півроку - 114 мільйонів, тепер ще менше, - розповів LB.ua Анатолій Широков, голова профспілки працівників НАН України. - Радше за все, установам доведеться й надалі відправляти працівників у неоплачувані відпустки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram