ГоловнаСуспільствоЖиття

Українських нелегалів в Іспанії змусять заплатити за медобслуговування

Кількість осіб, які нелегально мешкають у країні, становить 3%.

Українських нелегалів в Іспанії змусять заплатити за медобслуговування

Нелегальні іммігранти в Іспанії, які хочуть отримувати медичне обслуговування, муситимуть заплатити мінімум 711 євро на рік для осіб віком до 65 років і 1 864 євро на рік для осіб, які старші за 65 років. Ці суми затвердило міністерство охорони здоров'я для осіб, які не мають право отримувати безкоштовне медичне обслуговування.

У квітні уряд Іспанії заборонив надавати безкоштовні медичні послуги особам, які перебувають у країні нелегально, тобто без резиденції. Ця оплата медичних послуг не стосується отримання знижок під час купівлі медикаментів.

Захід стосується, однак, не тільки нелегальних іммігрантів, а й іспанців, річний дохід яких перевищує 100 тис. євро, які при цьому не роблять відрахувань у службу соціального страхування.

Окрім того, під це правило підпадають іноземці, які хочуть отримати медичну допомогу в Іспанії, але з країною їхнього походження не укладено угоди про оплату медичних послуг.

Нагадаємо, майже всі українці, які мешкають в Іспанії, працевлаштовані легально. 95% опитаних українців прибули туди легально. Лише 5% перебувають в Іспанії на законних підставах, але не зуміли влаштуватися на роботу легально.

Кількість осіб, які нелегально мешкають у країні, становить 3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram