ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росії дітям заборонять користуватися WiFi

У Росії дітям заборонять користуватися WiFi

У Росії дітям заборонять під'єднуватися до громадських мереж WiFi у парках, кафе, готелях.

Про необхідність такого нововведення заявив голова Роскомнагляду Максим Ксьонз, пославшись на закон РФ "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров'ю і (або) розвитку", - повідомляють "Ведомости".

Закон набув чинності 1 вересня. Він обмежує поширення інформації, що спонукає дітей до вчинення дій, що становлять загрозу їхньому життю або здоров'ю, що містить нецензурну лайку, виправдовує насильство або жорстокість, вживання наркотиків, алкоголю, куріння, заперечує родинні цінності.

Відповідальність за інтернет-доступ у місцях, відвідуваних дітьми, відповідно до закону, несуть не провайдери, а адміністрації ресторанів і парків, на чиє замовлення створено такі точки. Вони повинні захищати дітей від шкідливої інформації, в іншому разі організаціям загрожує штраф у 20-50 тис. рублів (близько 5-13 тис. гривень).

До заяви Роскомнагляду провайдери припускали, що на вимогу самих кафе чи готелів блокуватимуть у громадських мережах тільки сайти "для дорослих". Тепер Роскомнагляд вимагає взагалі закрити вільний доступ до громадських WiFi-мереж.

Служба підготує рекомендації з уведення вікових обмежень доступу до таких мереж, підтвердив представник Роскомнагляду Володимир Пиков. Як і хто буде перевіряти вік користувачів, служба ще не вирішила. Можливо, це відбуватиметься так само, як з продажем алкоголю: якщо продавець сумнівається у віці покупця, то попросить пред'явити паспорт.

Нагадаємо, в Україні доступ дітей до Інтернету збираються тільки розширити. Зокрема, в рамках національного проекту "Відкритий світ" українські школи під'єднають до мережі 4G-Інтернету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram