ГоловнаСуспільствоПодії
Спецтема
Дело Слюсарчука

Слідство довело, що Слюсарчук убив шістьох осіб

У МВС заявили, що слідство у справі Слюсарчука завершено.

Слідство довело, що Слюсарчук убив шістьох осіб
Фото: expres.ua

Розслідування кримінальної справи за кількома статтями проти Андрія Слюсарчука, знаного як "Доктор Пі", завершено. Слідство встановило, що від його дій померли шість людей. Сам Слюсарчук звинувачує спецслужби в організації світової змови проти себе

Про це в інтерв'ю "Комсомольской правде в Украине" розповів начальник Головного слідчого управління МВС Василь Фаринник.

За його словами, кримінальну справу буде відправлено в суд, тільки-но адвокати Слюсарчука вивчать матеріали кримінальної справи.

Я вважаю, що ми зіткнемося ще з багатьма Слюсарчуками. Коли ви йдете до лікаря - ви не знаєте, Слюсарчук перед вами чи ні

— Семен Глузман, президент Асоціації психіатрів України

Разом із тим Фаринник зазначив, що слідству вдалося встановити: шестеро людей померли після лікування Слюсарчука.

"Усього ж у справі десять епізодів незаконної лікувальної практики. Але ми також з'ясували, що лікарі запрошували Андрія Слюсарчука як світило української медицини проконсультувати або провести операцію безнадійно хворим пацієнтам. Проте це не виправдовує те, що він брав у руки скальпель і давав рекомендації медичного характеру, не маючи спеціальної освіти. Лікарі не мали права і близько підпускати його до хворого без відповідних допусків, не кажучи вже про хірургічні втручання", - розповів Фаринник.

Також, за його словами, Слюсарчук категорично відмовляється зізнаватися, що лікував незаконно.

"Каже, що це світова змова проти нього, що це все справа рук спецслужб, тому що він секретний агент і його так вирішили позбутися... Судово-психіатрична експертиза визнала його осудним, а отже, його судитимуть", - наголосив начальник слідчого управління МВС.

Раніше повідомляли, що Слюсарчука звинувачують у підробці документів, печаток і штампів без використання підроблених документів, шахрайстві, заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, та незаконній лікарській діяльності.

Нагадаємо, Андрія Слюсарчука заарештували в листопаді 2011 року. Львівська газета "Експрес" провела розслідування, стверджуючи, що псевдолікар довів до смерті кількох людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram