ГоловнаСуспільствоОсвіта

Колишній ректор НМУ ім. Богомольця знову намагається повернути собі посаду

Студенти заявляють, що нога колишнього корумпованого ректора не переступить поріг вузу

Колишній ректор НМУ ім. Богомольця знову намагається повернути собі посаду
Фото: www.magis.info

Спроби колишнього ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Анатолія Москаленка через суди поновитися на посаді ректора припинили самі студенти. Про це заявив глава студентського об'єднання "СТУДДОВІРА" Василь Гилюк на прес-конференції, пише "Главком".

"Якими б не були рішення судів, нога Москаленка не переступить поріг університету. Ми цю людину бачити не хочемо. Я звертаюся до Бориса Івановича Гулька, керівника Вищого спеціалізованого суду України. Ми будемо уважно і детально стежити за рішеннями цього суду. Ми дуже сподіваємося на чесне і справедливе рішення іменем вільної і незалежної України", - підкреслив Гилюк.

За словами дійсного, законно обраного колективом ректора Київського медичного університету ім. Богомольця Катерини Амосової, зараз Москаленко через Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, намагається поновитися на посаді ректора.

"Вже одного разу Анатолію Москаленку допоміг скандально відомий Печерський суд поновитися на посаді. Ми оскаржили це рішення в Апеляційному суді. Але сьогодні Москаленко намагається поновитися на посаді вже через касаційну інстанцію, - підкреслила Амосова. - Для більшості людей Майдану і вибори нового президента були надією на зміну колишньої системи. Саме бажання змін на краще стали першопричиною того, що в Київському медуніверситеті провели законне і легітимне обрання нового ректора".

За словами Амосової, "проведені перевірки показують грандіозні зловживання колишнім керівником університету - від розтрат університетського майна до відвертого розкрадання матеріальних цінностей університету".

"Своє обрання ректором я розцінювала не як якийсь подарунок долі або потурання, а як величезну відповідальність перед тисячами студентів і викладачами, втомленими жити в постійній системі корупції та поборів. І ми готові і будемо боротися за наш університет", - заявила Амосова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram