ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналісти з'ясували, за скільки можна купити акцію Femen

Феміністський рух знайшов спонсорів серед французької влади.

Журналісти з'ясували, за скільки можна купити акцію Femen
Фото: femen.livejournal.com

Акцію за участю дівчат із Femen можна замовити за 40-100 тисяч гривень.

Про це йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Агент руху по скайпу, не показуючи свого обличчя, назвав ціну акції.

"Від 40 тисяч до сотки, якщо це регіональна акція", - розповів він.

За його словами, ціна варіюється залежно від низки факторів.

"Від "стрьому", від осіб, які будуть залучені. Наприклад, з'їздили в Давос - ціну підняли. Треба везти із собою людей, які потім відписуватися будуть, чи там будуть ваші журналісти", - сказав співрозмовник.

Тим часом те, чи будуть показувати дівчата груди, не впливає на вартість акції, а питання можливого її проведення вирішується за добу-дві.

Мозковим центром феменісток усі вважають Анну Гуцол, яка - єдина з дівчат - не світить грудьми на акціях. Однак, як стверджує програма, з першого дня заснування і до сьогодні жіночою організацією керує 35-річний чоловік. В Україні він контролює і муштрує новоприбулих активісток, а в Парижі домовляється перед відкриттям офісу.

Як зазначають автори сюжету, активістки жіночого руху заявляють, що живуть на гроші від продажу своїх сувенірів і на кошти іноземних бізнесменів-філантропів. Однак за місяць перебування журналістки "Гроші" в організації не продали жодної футболки. Разом із тим дівчата мають гроші, щоб одягатися в брендових магазинах Франції. Взуття Інни Шевченко, наприклад, коштує 800 євро.

Однак виявляється, дівчата мають кількох європейських спонсорів і людей, зацікавлених у їхній діяльності. Зокрема, акції, які дратували мусульман у Парижі, вигідні відомій французькій феменістці арабського походження Сафрі Лебді. Українськими грудьми вона прокладає собі шлях у політику і піарить власну персону, зазначають журналісти.

У сюжеті також зазначають, що "хрещеним батьком феменісток у Франції став уповноважений з прав людини Франції Франсуа Зімере". Це можна пояснити тим, що відразу після їхнього знайомства в чотирьох активісток з'явилися шенгенські мультивізи. Ще один спонсор Femen у Франції - паризька мерія, яка безкоштовно надала дівчатам у користування приміщення в старовинному театрі.

Окрім того, дівчат найчастіше бачили в товаристві мільйонерів Гельмута Гайєра і бізнесвумен Беати Шобер з Німеччини. Один із vip-спонсорів Femen на умовах анонімності зізнався, що допомагав дівчатам матеріально.

"Я допомагав, але потім вони змінилися на гірше. Їхні акції стали безглуздими... На їхні акції багато грошей не треба. Я знаю, є деякі інвестори. На них реагує західна преса, але видно, що вони вже втомилися. Їхні акції не мають сенсу, а подекуди просто дурні. Неетичні. Жодного впливу", - сказав колишній спонсор і додав, що зараз гроші Femen дають більше заради сміху.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що журналістка програми "Гроші" влаштувалася в організацію під виглядом активістки і довідалася про особливості життя феміністського руху. Зокрема, вона заявила, що кожна з активісток жіночого руху Femen отримує зарплату від тисячі доларів, а оренда офісу обходиться їм у 20 тис. грн на місяць.

Натомість у Femen назвали інформацію в сюжеті програми фальшивкою і висловили намір захищати свою честь і гідність у суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram