ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Японія передала медичне обладнання лікарні в Хмельницькій області

Передачу реалізовано в рамках програми безоплатної допомоги Проектам людської безпеки "Кусаноне".

Японія передала медичне обладнання лікарні в Хмельницькій області

Уряд Японії передав Старокостянтинівській центральній районній лікарні нове медичне обладнання на суму понад 100 тисяч доларів.

Як повідомили в прес-службі облдержадміністрації, офіційна передача медичного обладнання відбулася в понеділок за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Саката Тоічі.

За кошти японців придбано таке обладнання: сучасні відеоколоноскоп, відеогастроскоп і бронхофіброскоп, відеоцентр і відеомонітор ендоскопічний, стійка ендоскопічна, відсмоктувач ендоскопічний, джерело світла ендоскопічне та інструментальний набір для біопсії.

"Ними комфортно працювати й отримувати інформацію про стан здоров'я пацієнта. Така допомога саме актуальна. Ця діагностична апаратура поставить на новий рівень обстеження шлунково-кишкового тракту", - зазначив головний лікар районної лікарні Леонід Семенюк.

Закупівлю медичного обладнання реалізовано в рамках програми безоплатної допомоги Проектам людської безпеки "Кусаноне", яка спрямована на підтримку проектів, представлених неурядовими організаціями й іншими неприбутковими установами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram