ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" спростовує інформацію про відсутність квитків із Криму

У відомстві пропонують замовляти квитки за допомогою он-лайн бронювання.

"Укрзалізниця" спростовує інформацію про відсутність квитків із Криму
Фото: Макс Левин

"Укрзалізниця" спростовує інформацію, що її поширила низка ЗМІ, про відсутність квитків на потяги, що курсують між Кримським регіоном і Києвом, а також іншими великими містами України.

У відомстві зазначають, що у вільному продажу на потяги, що курсують між великими містами України, є достатня кількість вільних місць.

"Усі охочі представники ЗМІ та пасажири можуть без будь-яких обмежень подивитися наявність квитків на будь-яку дату, їх вартість, а також зарезервувати або викупити проїзні документи на сайті он-лайн бронювання Booking.uz.gov.ua", - повідомляє відомство.

Перегляд системи он-лайн бронювання Booking.uz.gov.ua дав такі результати: на 12 жовтня залишається у вільному продажу 399 проїзних документів (152 - плацкарт, 182 - купе, 65 - люкс) на потяги, що курсують у напрямку Сімферополь - Київ. У зворотному напрямку Київ - Сімферополь на 12 жовтня залишається у вільному продажу 395 проїзних документів (179 - плацкартних, 164 - купе, 52 - люкс).

Охочі виїхати з Криму в напрямку інших великих міст також можуть скористатися залізничним транспортом. Зокрема, зі Сімферополя в напрямку Харкова на 12 жовтня у вільному продажу залишається 665 проїзних документів (545 - плацкарт, 99 - купе, 21 - люкс). На 5 жовтня з Донецька до Севастополя у вільному продажу залишається 222 проїзні документи (191 - плацкарт, 24 - купе, 7 - люкс). У зворотному напрямку (Сімферополь - Донецьк) у вільному продажі на 12 жовтня залишається 58 проїзних документів (29 - плацкарт, 24 - купе, 5 - люкс).

Кількість вільних місць зазначено станом на 10.30 24 вересня.

Також в "Укрзалізниці" зазначають, що проблема дефіциту квитків до Харкова та Донецька вже кілька місяців тому повністю вирішено - зокрема, із запуском швидкісних поїздів "Український експрес".

"Сьогодні квитки на цей і інші класи поїздів є в достатній кількості для того, щоб задовольнити пасажирський попит", - повідомляє "Укрзалізниця".

Нагадаємо, за літній період 2012 року понад 6,9 млн осіб, які відпочивали в Кримському регіоні, скористалися залізничним транспортом. За червень - серпень 2012 року в напрямку Кримського регіону залізничний транспорт вибрали більш ніж 3,5 млн пасажирів, що на 5,6% більше ніж 2011 року. У зворотному напрямку (з Криму) залізничним транспортом виїхало 3,4 млн пасажирів, що на 2,6% більше, ніж торік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram