ГоловнаСуспільствоЖиття

Хакер уже встиг зламати iPhone5

Грант Пол встановив додатки, не схвалені компанією-виробником.

Хакер уже встиг зламати iPhone5
Фото: EPA/UPG

Усього через добу після старту продажів iPhone5 від Apple американський хакер Грант Пол, відомий під ніком chpwn, заявив, що зумів встановити на нього додатки, не схвалені компанією-виробником.

Як доказ уразливості iPhone5 він виклав у Твіттері фотографії гаджета із запущеною програмою Cydia - ключем доступу до неофіційного інтернет-магазину додатків.

chpwn поки не пояснив, як йому вдалося зламати новинку від Apple.

У середині 2010 року в США було внесено зміни до закону про авторські права в цифрову епоху, що легалізували злом телефонів для встановлення будь-якого програмного забезпечення.

Нагадаємо, проведений сервісом Geekbench тест показав, що тактова частота процесора Apple A6, який застосовують у смартфоні, становить 1,02 гігагерца. Процесор є двоядерним і використовує набір інструкцій ARMv7. Обсяг оперативної пам'яті в iPhone 5 дорівнює одному гігабайту.

iPhone 5 набрав за результатами тесту 1601 очко. Для порівняння: середній результат смартфона iPhone 4S - 630 очок, а планшета iPad третього покоління - 768-794 очки. Показник нового iPhone відповідає заяві Apple про те, що новий апарат удвічі перевершує своїх попередників за продуктивністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram