ГоловнаСуспільствоПодії

Міноборони призупинило польоти на Л-39 після катастрофи в Харківській області

У Л-39, що розбився, зайнявся двигун.

Міноборони призупинило польоти на Л-39 після катастрофи в Харківській області

Міністерство оборони розпочало розслідувати обставини падіння навчально-тренувального літака Л-39 під час планових польотів у Харківській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

Згідно з повідомленням, 22 вересня в навчальній авіаційній бригаді Харківського університету Військово-повітряних сил під час виконання планових польотів упав навчально-тренувальний літак Л-39.

Пілот - курсант 3 курсу, який виконав до цього 71 політ, - загинув.

Щоб з'ясувати причини й обставини події, міністр оборони Дмитро Саламатін створив комісію на чолі із заступником начальника Генерального штабу Юрієм Думанським.

На місце події прибули заступник міністра оборони Дмитро Пляцук, начальник Генерального штабу Володимир Замана і командувач Військово-повітряних сил Юрій Байдак.

Польоти авіації Збройних сил на літаках Л-39 припинено до з'ясування причин події.

За повідомленням прес-служби МНС України, навчально-тренувальний літак Л-39 упав на злітно-посадкову смугу після того, як під час зльоту зайнявся його двигун.

"З'ясувалося, що під час зльоту загорівся двигун повітряного судна. У підсумку, не набравши висоти, літак упав на злітно-посадкову смугу. Займання відразу ліквідували силами військової частини", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram