ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Закон о клевете

У Києві противники закону про наклеп "відрізали язика" журналістиці

Активісти повісили біля Ради плакат "Верховна кунсткамера VI скликання".

ФОТО: Макс Левін

Біля будівлі Верховної Ради сьогодні пройшов художньо-політичний перфоманс "Відрізання язика українській журналістиці", організований супротивниками закону про наклеп.

Подробиці акції, в якій узяли участь відомі громадські діячі, повідомив власний кореспондент LB.ua.

На огорожу біля будівлі Ради активісти повісили справжні коров'ячі язики, які, за їхніми словами, символізують закон про наклеп. Крім того, вони розвісили плакати з написами "Президент почує кожного, але журналісти про це вже не розкажуть" і "Верховна кунсткамера VI скликання".

Не мені вам розповідати, скільки коштує політична чорнуха або порнуха. Закон потрібен, щоб ви не писали фігні.

— Ярослав Сухий, Партія регіонів

В акції, зокрема, взяли участь письменники брати Капранови, історик Олександр Палій, кобзар Тарас Компаніченко та засновник громадянської ініціативи "Маніпуляціям - ні!" Артем Стельмашов.

Окрім того, всі охочі могли взяти участь у приготуванні страв із відрізаних язиків.

Як зазначають організатори акції, вона стала продовженням попередніх перфомансів "Бий політика...", "Покажи політику..." та інших.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада України схвалила в першому читанні проект закону, який передбачає введення кримінальної відповідальності за наклеп і як наслідок - тюремне ув'язнення терміном до 3 років.

Об'єднана опозиція заявила про те, що її депутати готують подання до Конституційного Суду щодо законопроекту про наклеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram