ГоловнаСуспільствоЖиття

Європейський суд розгляне скаргу у справі Ігоря Індила

Адвокат сім'ї загиблого заявив, що розслідування було проведено "дуже недбало".

Європейський суд розгляне скаргу у справі Ігоря Індила
Фото: tsn.ua

Скаргу до Європейського суду з прав людини у справі загиблого в травні 2010 року в Шевченківському РВВС Києва студента Ігоря Індила має намір подати адвокат сім'ї Індила Олександр Заруцький.

Він заявив, що розслідування було проведено "дуже недбало", і за його підсумками нічого, по суті, не змінилося. Водночас адвокат дільничного Сергія Приходька, що доставив студента в РВВС, Олександр Плахотнюк вважає, що захист не зможе довести застосування катувань. Не існує жодного доказу того, що щодо Індила застосовувалася фізична сила.

І не з'явиться жодного доказу, тому що цього просто не було, заявив він. Плахотнюк наполягає на тому, що обвинувачені стали "цапами відбувайлами", це просто трагічний збіг, але навколо справи було занадто багато галасу, і обов'язково потрібно було знайти крайніх", - резюмував він.

Нагадаємо, Ігор Індило помер у Шевченківському РВВС 18 травня 2010 року. Дільничний затримав хлопця в одному з гуртожитків Києва і доставив у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу. Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками міліції. Пізніше справа була передана для розслідування в прокуратуру Києва. У прокуратурі заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості і перевищення повноважень з боку двох працівників міліції. Деснянський райсуд Києва засудив дільничного Сергія Приходька, обвинувачуваного в причетності до загибелі Індила, до п'яти років позбавлення волі з відстрочкою відбування покарання на два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram