ГоловнаСуспільствоОсвіта

Старшокласників навчать фінансової грамотності

Пілотний курс викладатимуть у 68 загальноосвітніх навчальних закладах.

Старшокласників навчать фінансової грамотності
Фото: spbobrazovanie.ru

В Україні стартує пілотний курс із навчання старшокласників основам фінансової грамотності.

Про це повідомили в прес-службі Національного банку України.

Згідно з повідомленням, Міносвіти у співпраці з Нацбанком і Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) розпочало впровадження дослідно-експериментального освітнього проекту з підвищення рівня фінансової грамотності української молоді, розрахований на сім років.

Пілотний курс "Фінансова грамотність" викладатимуть у 68 загальноосвітніх навчальних закладах, у тому числі в коледжах, у 14 областях України для учнів 10-х класів упродовж 2012-2013 навчального року.

Метою викладання курсу "Фінансова грамотність" є забезпечення кращого розуміння молодим поколінням українських практичних аспектів фінансових питань, зокрема здійснення заощаджень, інвестування, запозичення, а також розрахунок вартості надання індивідуальних фінансових послуг, таких як страхування, кредитування для здійснення великих покупок і електронних карток.

Курс також навчає фінансової відповідальності (сплата податків, повернення кредиту) і правам споживачів. Програма курсу розділена на чотири основні блоки: "Особисті фінанси", "Заощадження та інвестування", "Кредитування та запозичення", "Планування власного та сімейного бюджету" і складається з 30 уроків.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував відкрити в Україні школу з викладанням китайською мовою й організувати видання підручників китайської мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram