ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці зможуть подавати заяви до суду через Інтернет

Пілотний проект вводиться з 15 жовтня.

Українці зможуть подавати заяви до суду через Інтернет
Фото: strah-pravda.ru

З 15 жовтня 2012 року в Україні вводиться пілотний проект з обміну електронними документами між судом і учасниками судового процесу.

Про це повідомила прес-служба Державної судової адміністрації України.

"З 15 жовтня 2012 року в Україні вводиться пілотний проект з обміну електронними документами між судом і учасниками судового процесу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, проект стартує в Святошинському районному суді Києва та апеляційному суді Дніпропетровської області.

"З 26 листопада 2012 року реалізація зазначеного пілотного проекту починається в господарському суді Вінницької області, Севастопольському апеляційному господарському суді, Харківському окружному адміністративному суді, Харківському адміністративному апеляційному суді", - повідомляє прес-служба відомства.

Для його реалізації підготовлено та затверджено тимчасовий регламент обміну електронними документами між судом і учасниками судового процесу. Пілотний проект розроблено на виконання рішення Ради суддів України від 29 лютого 2008 року №38 про створення Єдиної судової інформаційної системи.

Для реалізації проекту розроблено тимчасовий регламент, який визначає порядок подання до суду документів в електронному вигляді, зокрема, передачу процесуальних документів в електронному вигляді, паралельно з документами у паперовому вигляді відповідно до законодавства.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Державна податкова служба запускає сервіс видачі свідоцтв платника ПДВ через Інтернет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram