ГоловнаСуспільствоОсвіта

Частину українських шкіл переведуть на електронні підручники, - Каськів

"Читалки" придбають за рахунок держбюджету.

Частину українських шкіл переведуть на електронні підручники, - Каськів
Фото: Макс Левин

До кінця 2012 року 500 українських шкіл приєднаються до програми "Електронний підручник" у рамках національного проекту "Відкритий світ".

Про це повідомив Владислав Каськів, голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Так, цього року в 26 школах Харківської області також стартує пілотний проект "Електронний підручник".

"Цьогоріч пілотний проект запускаємо в 26 школах Харківської області. В тих школах, які готові до цього функціонально, тому що потрібна елементарна місцева інфраструктура, вчителі, здатні ретранслювати це навчання", - повідомив Каськів. За його словами, 2013 року електронні підручники отримають 5 тисяч шкіл.

В цьому році українська делегація відвідала Китай, представивши Національний проект "Відкритий світ", який має соціальне спрямування. В нашій країні багато компаній, які здатні втілювати такі проекти, й ми готові до співпраці в рамках таких ініціатив

— Вень Хун, заступник генерального директора з корпоративних операцій Ексімбанку Китайської Народної Республіки

Каськів також повідомив, що реалізація пілотного проекту буде фінансуватися за рахунок держбюджету, а на наступному етапі передбачають задіяти механізм приватно-державного партнерства.

Нагадаємо, в Україні стартував національний проект "Відкритий світ". Ідеться про програму технологічного прориву в освіті: передбачають, що уроки в українських школах стануть мультимедійними, кожен школяр отримає особистий комп'ютер, а всі навчальні заклади - швидкісний доступ до інтернету. Поки експеримент проведуть тільки над школярами сьомих класів, а протягом 4 років - переведуть на нові технології всю середню та старшу школу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram