ГоловнаСуспільствоПодії

Запоріжжю загрожує екологічна катастрофа

Комунальники повідомляють про руйнування міського колектора.

Запоріжжю загрожує екологічна катастрофа
Фото: polar-bird.livejournal.com

Виконавчий комітет Запорізької міської ради заявляє про загрозу екологічної катастрофи через  руйнування каналізаційного колектора в Хортицькому районі, який приймає стоки з Правого берега Запоріжжя.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби мерії.

За інформацією комунального підприємства "Водоканал" Запорізької міської ради, руйнування склепіння металевого каналізаційного колектора з обваленням ґрунту сталося у вівторок, 4 вересня, наприкінці робочого дня.

За даними на ранок четверга, колектор працює в передаварійному стані.

Прес-служба мерії зазначає, що наразі колектор працює, але фахівці не можуть гарантувати, що під час експлуатації не відбудеться подальше обвалення склепіння колектора, внаслідок чого стоки підуть у балку, під полотно залізниці та в бік села Бабурка.

6 вересня на місці аварії мер Запоріжжя Олександр Сін провів виїзну нараду, на якій визначили орієнтовну суму, необхідну для ліквідації аварії - 17 млн гривень.

Гроші планують виділити з екологічного фонду міськради за рахунок скорочення витрат на інші програми з цього напрямку.

Також міськрада планує звернутися по фінансову підтримку і до Запорізької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, 26 червня Запорізька міськрада виділила 1,2 млн гривень на ремонт аварійного каналізаційного колектора Лівого берега.

У травні Запоріжжя заявило про загрозу витоку неочищених стоків у Дніпро через руйнування каналізаційного колектора Лівого берега і попросило Запорізьку облраду виділити 8 млн гривень на реконструкцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram