ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чорнобильській зоні почали затримувати іноземців

Правоохоронці попереджають про надзвичайну небезпеку в зоні відчуження.

У Чорнобильській зоні почали затримувати іноземців
Фото: img0.liveinternet.ru

Більш ніж два десятки сталкерів упродовж серпня затримали в Чорнобильській зоні працівники батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення, повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУМВС України в Київській області.

"Вісім екстремальних мандрівників - іноземці, які прибули в Україну легально, решта - зі столиці, Донецької, Київської, Миколаївської, Чернігівської областей. Серед любителів екзотичних походів - дві жінки", - інформують у міліції.

У ВЗГ зазначають, що вік сталкерів - від 17 до 36 років. Потрапити у Прип'ять їм не вдалося - міліція затримала їх неподалік від огорожі.

"Потрапити в руки міліціонерів вони були навіть раді. Варто лише уявити ступінь небезпеки, якій піддають себе люди, потрапляючи в зону: лісові хащі, болота, звірі, відсутність мобільного зв'язку. Отримавши пошкодження під час такої подорожі, порушники потребували медичної допомоги. Першими, кому довелося рятувати сталкерів від вивихів і підвищення температури тіла, були працівники батальйону міліції", - наголошують в обласній міліції.

За порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення, стосовно всіх порушників міліція склала протоколи про адміністративні правопорушення. Сталкерам довелося заплатити штрафи від 365 гривень і більше.

Що стосується сталкерів-іноземців, то вони повернулися на батьківщину. Співробітники міліції та Служби безпеки України повідомили в посольство про факти незаконного проникнення громадян іншої держави на територію зони ЧАЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram