ГоловнаСуспільствоОсвіта

У гуртожитках ВНЗ закінчилися місця для першокурсників

Ціна питання - від 100 до кількох тисяч гривень.

У гуртожитках ВНЗ закінчилися місця для першокурсників
Фото: muraljov.narod.ru

У гуртожитках для першокурсників не вистачає місць, а керівництво ВНЗ вимагає "благодійні" внески.

Про це заявив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

Першокурсники Національного університету "Юридична академія України" ім. Ярослава Мудрого скаржаться на те, що студентам-бюджетникам заявили: їх будуть селити тільки після того, як будуть розміщені студенти-контрактники. Також надходять скарги на відсутність місць для студентів 1 курсу в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка, Запорізькому державному медичному університеті, Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана, Луцькому центрі професійно-технічної освіти.

"Досить поширеною новацією цього року стало вимагання благодійних внесків при поселенні в гуртожитки. Скарги надходять від студентів Національного університету біоресурсів і природокористування (від 100 грн. до 200 грн. з кожного студента), Київського національного університету будівництва і архітектури (500 грн. з кожного першокурсника), Одеського національного аграрного університету (100 грн. з кожного першокурсника), Черкаського художньо-технічного коледжу (4500 грн. за три роки навчання)", - підкреслює Андрій Черних.

Також студенти скаржаться на керівництво Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Там наполягають на тому, щоб студенти одразу оплачували цілий рік проживання в гуртожитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram