ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Порошенка запропонували заборонити фосфати у побутовій хімії

Згідно з документом, масова частка фосфатів з 1 січня 2013 року має становити не більш ніж 17%, з 1 січня 2018 року - не більш ніж 5%.

У Порошенка запропонували заборонити фосфати у побутовій хімії
Фото: http://vkusnyashek.net

Мінекономіки пропонує поступово зменшувати частку вмісту фосфатів у синтетичних миючих засобах до повної заборони їх використання з 2020 року.

Відповідний проект закону "Про державне регулювання синтетичних миючих засобів та товарів побутової хімії" розміщено на сайті відомства.

Згідно з документом, масова частка фосфатів у перерахунку на Р2О5 з 1 січня 2013 року має становити не більш ніж 17%, з 1 січня 2015 року - не більш ніж 10%, з 1 січня 2018 року - не більш ніж 5%.

З 1 січня 2020 року пропонують заборонити виробництво, реалізацію та розміщення на ринку на митній території України синтетичних миючих засобів і товарів побутової хімії із вмістом фосфатів.

Порушення законодавства у сфері поводження з синтетичними мийними засобами і товарами побутової хімії, згідно із законопроектом, тягне за собою цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Відповідальність несуть особи, винуваті в недотриманні норм умісту фосфатів під час виробництва миючих засобів, приховуванні або наданні недостовірної інформації щодо вмісту фосфатів у синтетичних миючих засобах і (або) товарах побутової хімії; недотриманні або порушенні вимог регламентів, санітарних норм і правил виробництва, використання, транспортування, зберігання, реалізації синтетичних миючих засобів і (або) товарів побутової хімії; невиконанні законних вимог посадових осіб, які здійснюють державний нагляд і контроль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram