ГоловнаСуспільствоПодії

Волинські селяни перекрили міжнародну трасу

Міліція готуватиме можливі акти про правопорушення.

Волинські селяни перекрили міжнародну трасу
Фото: Виталием Тараненко

Півтори сотні селян Волині сьогодні перекрили міжнародну автомагістраль Київ-Варшава, тому що молокозаводи за здане селянами молоко не платять уже кілька місяців.

Це не перша їхня акція протесту, але успіхів вони не дали. Селяни вже навіть штурмували офіс губернатора Бориса Климчука. І незважаючи на його обіцянки, справа з місця не зрушила. Жодного впливу на молочних магнатів, які заборгували мільйони гривень, селяни не відчули.

Окрім того, звернутися до суду за своїми грошима люди теж не можуть, оскільки угоди із закупниками молока вони не укладали.

"Особисто я кілька разів звертався, на жаль, влада говорить, що це не наші проблеми, а проблеми заготівельників молока... вони цілком відмежовуються", - повідомив депутат Волинської облради Анатолій Грицюк.

Окрім того, за сьогоднішню акцію селяни можуть постраждати - керівник районної міліції, який перебував поруч, у руках тримав Кримінальний кодекс. Його підлеглі збирають пояснення. На питання, чи будуть порушувати кримінальні справи на мітингувальників, представник міліції відповів, що все буде вирішуватися за зібраними матеріалами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram