ГоловнаСуспільствоЖиття

На Сумщині відбудеться чемпіонат кінологів-рятувальників

Змагання планують провести 25-30 вересня.

На Сумщині відбудеться чемпіонат кінологів-рятувальників
Фото: http://www.uvdhmao.ru

У Сумській області відбудеться XVIII Чемпіонат кінологів-рятувальників.

Про це повідомили в прес-службі Сумської ОДА.

Змагання відбудуться на базі кінологічного навчально-тренувального комплексу 2-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України в селі Гаї на Роменщині 25-30 вересня.

У чемпіонаті візьмуть участь близько 20 команд з 15 країн світу, зокрема: Німеччини, Польщі, Словаччини, Словенії, Чеської Республіки, Голландії, Іспанії, Аргентини, Південної Кореї, Російської Федерації, Угорщини.

"Сумська область представить команду з 9 учасників. Маємо всі шанси здобути перемогу", - переконаний начальник навчального кінологічного центру, підполковник Ігор Заповітряний.

"Наш центр не випадково обрали місцем проведення міжнародних змагань, адже ми маємо хорошу базу. За масштабами цю подію можна порівняти з Євро-2012. Це престиж не тільки для Сумської області, а й для всієї України. Крім того, значення чемпіонату - не тільки в спортивному інтересі, а й у набутті навичок для рятувальних операцій у реальних умовах", - зазначив начальник навчального кінологічного центру.

Він продемонстрував майже стовідсоткову готовність кінологічної бази приймати іноземних гостей. Пошуки за слідом учасники будуть здійснювати на техногенному завалі та в природному середовищі. Для цього обстежено лісову територію, де пересуватимуться кінологи. Облаштовано максимально наближений до реального будівельний комплекс із бетону, цегли, дерева, заліза і гуми; змодельовано побутові предмети, які можуть бути на об'єкті техногенного походження.

Комплекс високо оцінила комісія міжнародної організації кінологів-рятувальників, назвала його одним із кращих у Європі, наголосив Ігор Заповітряний. За його словами, зараз залишилося встановити накриття на стадіоні, де відбуватимуться перевірки собак на слухняність і спритність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram