ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ: на уроках фізкультури повинен бути медик

Окрім того, всіх школярів мусять перевіряти на прийнятність для них фізичних навантажень.

МОЗ: на уроках фізкультури повинен бути медик
Фото: Макс Левин

На уроках фізкультури у школі обов'язково повинен бути медичний працівник. Про це на селекторній нараді МОЗ заявила начальник управління материнства і дитинства Олена Терещенко, повідомляє прес-служба міністерства.

Окрім того, за словами Олени Терещенко, дітей повинні допускати до занять із фізкультури тільки після отримання результатів проби Руф'є. Ця проба дозволяє оцінити працездатність серця при фізичному навантаженні.

Нагадаємо, вчора на прес-конференції міністр освіти Дмитро Табачник повідомив, що, згідно з новим стандартом початкової освіти, який запроваджують із 1 вересня, молодші школярі матимуть три уроки фізкультури на тиждень, а не два, як раніше. Також міністр заявив, що оцінки з фізкультури скасують тільки для тих дітей, які підуть до школи цього та наступного року. Ті, хто вже вчиться у школі, отримуватимуть оцінки з фізпідготовки до кінця свого навчання.

Раніше повідомляли про декілька трагічних випадків на уроках фізкультури. Зокрема, у Чернівецькій області у жовтні 2011 року зупинилося серце в учня восьмого класу. У вересні в Луганській області під час шкільної перерви загинув одинадцятикласник - він зірвався з турніка і зламав собі шию.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram