ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Медики відзвітували про захворюваність на кір в Україні

Імунологи закликають вакцинуватися.

Медики відзвітували про захворюваність на кір в Україні
Фото: www.gorod.lv

За оперативними і статистичними даними Держсанепідслужби України, з початку поточного року станом на 23.08.2012 на адміністративних територіях країни зареєстровано 11 883 випадки захворювання на кір.

Про це повідомили в прес-службі МОЗ.

За попередню добу зареєстровано 11 випадків підозри захворювання на кір, найбільша їх кількість у західних регіонах, а саме: Закарпатська область - 2; Тернопільська область - 1; Волинська область - 1; Івано - Франківська область - 1; Чернівецька область - 1. У Києві за останню добу не зареєстровано жодного випадку підозри захворювання на кір.

Нагадаємо, за даними експертів, восени очікується підвищення рівня захворюваності на кір у східних регіонах України. Найкращим захистом від кору є своєчасна і планова вакцинація.

"Збудником кору є керована інфекція, тобто вона контролюється шляхом проведення вакцинації. Від кору вакцинують в рік і в шість років, потім ревакцинують в 12-16 років, після чого імунітет зберігається ще 12-15 років. Дуже часто, я б навіть сказав - в групі ризику, знаходяться люди 28-30 років, адже саме в них активність імунітету вже надзвичайно знизилася. Захворювання на кір пов'язано не стільки з ослабленням імунітету, скільки з відсутністю імунізації. Відмова від щеплень - проблема світового масштабу", - зазначив головний імунолог Києва О.Назар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram