ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна святкує День Незалежності

Відзначати свято мешканці та гості столиці будуть три дні.

Україна святкує День Незалежності
Фото: пресс-служба Президента Украины

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує двадцять перший День Незалежності.

Відзначати День Незалежності України мешканці та гості столиці будуть три дні - з 24.08.2012 по 26.08.2012.

Програма заходів розпочнеться традиційно з покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському Президентом України Віктором Януковичем і вищими посадовими особами держави.

Свято на честь Дня Незалежності відкриється фестивалем нетрадиційних видів спорту на Хрещатику, який розпочнеться 24 серпня о 10-й ранку.

Крім того, 24 серпня проходитимуть святкові концертні програми.

Завершить святкування традиційний концерт за участю популярних українських виконавців і феєрверк на майдані Незалежності.

Нагадаємо, що 24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла Акт проголошення незалежності України і остаточно вивела державу зі складу Союзу Радянських Соціалістичних Республік (СРСР).

Однак спочатку Днем Незалежності встановили 16 липня, оскільки цього дня 1990 року ВР Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Свій підпис під документом поставив перший заступник голови ВР Іван Плющ. Відповідно до Декларації, Україна проголошувалася суверенною державою, в якій панують верховенство, самостійність і неподільність влади Республіки на її території. З дня прийняття документа від імені народу могла виступати винятково ВР України, а територія держави в існуючих кордонах проголошувалася недоторканною. Дату прийняття Декларації було оголошено Днем незалежності України.

1 грудня 1991 року на референдумі 90% українців проголосували за незалежність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram