ГоловнаСуспільствоПодії

На Буковині СБУ не допустила вивезення предметів культурної спадщини

У контрабандиста виявили артефакти часів Київської Русі.

На Буковині СБУ не допустила вивезення предметів культурної спадщини
Фото: ain.ua

У Чернівецькій області співробітники Служби безпеки запобігли спробі контрабандного вивезення з України 11 предметів, що є культурною та історичною цінністю.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Встановлено, що громадянин Молдови впродовж тривалого часу через своїх знайомих колекціонерів і за допомогою мережі Інтернет відшукував на території нашої держави предмети старовини з метою їх переправлення за кордон.

У серпні правоохоронці затримали зловмисника в міжнародному пункті пропуску "Росошани-Брічень" Чернівецької обласної митниці під час спроби контрабандного переміщення предметів старовини через державний кордон України.

Під час огляду автомобіля оперативники виявили незадекларовані та приховані від митного контролю 11 предметів антикваріату. Правоохоронці вилучили ікону, датовану XIX століттям, і десять наконечників до стріл, які належать до епохи пізнього середньовіччя (XIII-XV століття).

Згідно з висновком служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон, вони мають культурну та історичну цінність, для вивезення яких необхідно спеціальний дозвіл.

Слідчі УСБУ проти затриманого порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram