ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Івано-Франківську школярів залишили без обідів

У школах і садках не зможуть готувати дітям їжу.

В Івано-Франківську школярів залишили без обідів
Архивное фото
Фото: www.donbass-info.com

Газова служба в Івано-Франківську відключила садки і школи від своєї мережі.

За законом, освітні установи давно повинні користуватися електроплитами. Педагоги пояснюють, що досі не відмовилися від газових плит через брак грошей і запевняють: газовики знали, що готувати на електроплитах замість газових зможуть не всі школи і садочки в місті. Як годувати дітей, які вже через кілька днів почнуть навчальний рік, - невідомо.

Газовики запевняють, що в їхніх діях немає нічого протизаконного. Вже десять років з міркувань безпеки садкам і школам заборонено користуватися газовими плитами, якщо кухні розташовані в одних корпусах зі спальнями і навчальними класами.

Як зазначив головний інженер Івано-Франківського управління з експлуатації газового господарства Володимир Мацедонський, повідомлення про порушення експлуатації спрямовувалися неодноразово і листування триває вже кілька років. "Ліквідація йде дуже повільно, тому потрібно прискорити процес", - уточнив інженер.

Через дорожнечу проекту процес переходу з газу на електроенергію педагоги розтягнули до 2015 року. Так, зараз з 80 навчальних закладів газовими плитами користуються 14.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram