ГоловнаСуспільствоЖиття

30 тисяч молодих сімей отримали житло за допомогою держави

У будівельну галузь було інвестовано 3,8 млрд грн.

30 тисяч молодих сімей отримали житло за допомогою держави
Фото: www.zotouakinita.gr

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву за роки своєї діяльності забезпечив житлом 30 тисяч молодих сімей.

Про це під час прес-сніданку, який провів портал 3Doma.ua в ІА "ЛІГАБізнесІнформ", повідомив голова правління Фонду Леонід Рисухін.

За його словами, за роки реалізації Фондом державних житлових програм у будівельну галузь було інвестовано 3,8 млрд. грн. і побудовано 1,5 млн. кв. м житла.

"Символічно, що цього року Фонд святкує 20-річчя діяльності, і цього ж року ми видамо 30-тисячний кредит на житло", - зазначив Л. Рисухін.

Щодо реалізації Фондом програми пільгового молодіжного кредитування 2012 року, то, за результатами 7 місяців цього року, надано 161 пільговий кредит молодим сім'ям на суму 54,5 млн. грн., і здано в експлуатацію 14 об'єктів. До кінця року планують надати пільгові кредити 550 сім'ям. Окрім того, Фонд обслуговує 8,5 тис. сімей, які отримують компенсацію з державного бюджету на здешевлення відсоткової ставки за кредитами, отриманими в комерційних банках.

Також 2012 року на реалізацію програми доступного житла з державного бюджету передбачено виділення 196,2 млн. грн., за рахунок яких державні субсидії зможуть отримати 1,5 тис. сімей. Нині освоєно 35 млн. грн, за рахунок яких уже 287 сімей отримали державну підтримку.

За словами Леоніда Рисухіна, принципову роль у розвитку державних житлових програм цьогоріч, безумовно, зіграє нова програма іпотеки, яку реалізовують у рамках соціальних ініціатив Президента. Він нагадав, що в усіх регіонах України Фонд залучено до реалізації цієї програми.

Як повідомив Леонід Рисухін, станом на 14 серпня укладено 234 договори щодо здешевлення іпотеки на суму 55,6 млн. грн у 22 регіонах України.

"Хочу зазначити, що сама організація та законодавче забезпечення такої масштабної програми - це дуже трудомісткий процес, який було організовано Мінрегіоном і на сьогодні практично завершився. Тепер триває робота з удосконалення цього механізму, і немає сумнівів, що далі обсяги реалізації програми нарощуватимуться значно швидше", - зазначив Л. Рисухін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram