ГоловнаСуспільствоПодії

На Житомирщині чоловік намагався продати 5 кг ртуті

Зловмисника затримали під час передачі речовини.

На Житомирщині чоловік намагався продати 5 кг ртуті
Фото: http://users.livejournal.com

Співробітники міліції затримали 53-річного чоловіка, який намагався продати 5 кг ртуті за 3 тис. доларів у Романівському районі Житомирської області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Управління МВС в області.

"Зустріч продавця з клієнтом була призначена в Романові. Покупцями були міліціонери, які знали про те, що чоловік продає небезпечну речовину", - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, оперативники встановили безпосередній контакт із чоловіком і домовилися про купівлю в нього ртуті 13 серпня в безлюдному місці.

Після передачі грошей і ртуті, яка зберігалася в герметично запаяній металевій ємності, працівники міліції затримали продавця.

У міліції зазначають, що чоловік збирався частину грошей віддати спільникові. Затриманий - раніше неодноразово судимий за злочини, пов'язані з незаконним обігом зброї та наркотиків.

Речовину скеровано на експертизу, витоку ртуті не виявлено.

Вирішується питання про порушення справи за статтею "незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів" Кримінального кодексу.

Нагадаємо, у Хмельницькому на автовокзалі знайшли 1,2 кг ртуті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram