ГоловнаСуспільствоПодії

У Севастополі на металобрухт здали тонну боєприпасів

Сапери виявили 156 снарядів часів ВВВ.

У Севастополі на металобрухт здали тонну боєприпасів

У Севастополі на території приватного підприємства, яке приймає металобрухт, виявлено близько тонни вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомили в Територіальному управлінні МНС України в м. Севастополі.

Про подію повідомили співробітники "Кримвторчормету". На місце НП негайно виїхали співробітники МНС, Служби безпеки України, МВС і прокуратури. Міліція оточила територію. Севастопольські сапери МНС оглянули небезпечні знахідки, які лежали в кущах. Там було 156 снарядів часів Другої світової війни. Загальна вага боєприпасів становила близько 1 тонни.

"На деяких снарядах були спиляні мідні пояси, на снаряді 125 мм були сліди зварювання, можливо, його хотіли розібрати, що могло обернутися вибухом", - повідомили в МНС.

За оцінкою фахівців, у разі вибуху одного снаряда радіус ураження становитиме близько півтора кілометра, проте в разі загальної детонації хвиля вибуху могла збільшитися.

Протягом години піротехніки МНС вантажили вибухонебезпечні снаряди у спеціалізовану машину, щоб перевезти на полігон села Хмельницьке. Зважаючи на небезпеку детонації снарядів, протягом транспортування снарядів машини супроводжували співробітники ДАІ. Прибувши на полігон, сапери знищили боєприпаси.

Раніше повідомляли, у Криму знешкодили авіабомбу часів ВВВ.

Фото: прес-служба ТУ МНС України в Севастополі

Фото: прес-служба ТУ МНС України в Севастополі

Фото: прес-служба ТУ МНС України в Севастополі

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram