ГоловнаСуспільствоПодії

Мера Інкермана впіймали на хабарі

Валерій Конопльов налагодив схему вимагання хабарів за виділення землі.

Мера Інкермана впіймали на хабарі
Валерий Коноплев
Фото: sevastopol.su

Співробітники севастопольського УБОЗ припинили протизаконну діяльність корумпованої злочинної групи, яку очолював голова одного з міст Криму.

Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ.

Як повідомило РБК-Україна джерело в МВС, затриманий - мер Інкермана Валерій Конопльов.

Згідно з повідомленням, УБОЗ встановив, що 44-річний чиновник спільно з директором приватного підприємства з метою отримання постійного нелегального доходу налагодили схему вимагання хабарів від юридичних і фізичних осіб за вирішення питань у сфері земельних відносин на території міста.

Згідно з розробленим планом чиновник створював умови, за яких громадяни, котрі зверталися в мерію або міськраду із земельними питаннями, були змушені погоджуватися з протиправними вимогами чиновника та передавати через спільника хабар у розмірі від 15 тис. дол. США.

Конопльова затримали під час отримання чергового хабара в розмірі 20 тис. доларів і 100 тис. грн.

Щодо вимагачів прокуратура Севастополя порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (отримання хабара) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Конопльов також займає посаду заступника генерального директора Інкерманського заводу марочних вин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram