ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтавській області офіційно відкрили Сорочинський ярмарок

Ярмарок пройде з 14 по 19 серпня.

У Полтавській області офіційно відкрили Сорочинський ярмарок
Фото: Макс Левин

Із 14 по 19 серпня 2012 року в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області відбудеться Національний Сорочинський ярмарок.

Як повідомили в прес-службі ТОВ "Сорочинський ярмарок", офіційне відкриття - 15 серпня об 11:00.

Організатори заходу зазначають, що порівняно з минулим роком кількість поданих заявок зросла.

На ярмарку буде широко представлено продукти харчування та напої, одяг і взуття, вироби з хутра, текстильні товари, прикраси, садово-городній інвентар і сільгосптехніка та добрива, будівельні матеріали, мед, посуд і багато всього хорошого і корисного.

Як завжди, порадують своїми виробами ручної роботи майстри народних промислів з усіх областей України, які представляють усі напрямки декоративно-прикладного мистецтва.

Знаменними подіями цього року є 75-та річниця утворення Полтавської області, 210 років утворення Полтавської губернії та 160 років від дня смерті Миколи Гоголя.

У рамках фестивалю заплановано культурно-розважальну програму, нові міні-проекти, презентації. Вперше цьогоріч буде організовано ціле містечко майстер-класів "Сорочинська майстерня", яких передбачають провести більш ніж 20. Серед них виготовлення ляльок-мотанок, писанок, оберегів, вишивок, народних прикрас, соломи- і травоплетенія, скульптура та гончарство, а також цілком сучасні аквагрим, вироби з полімерної глини, фігурки з кульок.

Протягом усіх днів на сценах ярмарку виступатимуть художні колективи з України й інших країн, а ввечері гостей та учасників ярмарку порадують: у середу - група "Алібі", в четвер - "Ярмаркові вечорниці" за участю Тетяни Садохін і групи "Село і люди", в п'ятницю - група "Фіолет", у суботу - Олег Кензо, Ірина Островська та група "Авіатор". Яскравим доповненням цього дня буде феєрверк.

Раніше повідомляли, що громадський порядок під час проведення Національного Сорочинського ярмарку забезпечуватимуть близько 400 міліціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram