ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Google замінює жінкам реального лікаря, - вчені

Експерти закликають не займатися самолікуванням.

Google замінює жінкам реального лікаря, - вчені

Нерідко жінки звертаються до Google для пошуку симптомів захворювання і пов'язаних із ним недуг. Таке явище вчені назвали "Доктор Google". Під час пошуку своєї хвороби не виключено, що як помилковий діагноз може трапитися рідкісний рак, пише The Daily Mail.

Британські вчені підрахували: чверть жінок неправильно ставлять собі діагноз, звернувшись до Інтернету (одна п'ята підозрювала у себе наявність серйозного захворювання). У підсумку 50% починали займатися небезпечним самолікуванням. Зокрема, у кожної десятої виникали неприємні побічні ефекти.

Найчастіше жінки помилково діагностували в себе рак грудей, молочницю, гіпертонію та астму. Щоправда, не діагностований розлад значно небезпечніший. Із цього погляду експерти закликають звертатися до он-лайн-консультацій реальних лікарів. У кожному разі, перед тим, як займатися лікуванням серйозних недуг, потрібно поспілкуватися з лікарем.

Нагадаємо: раніше проведене дослідження також показало, що сучасні батьки часто шукають інформацію про дітей, хвороби, відхилення. Однак переважна більшість порад неактуальна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram