ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні мешкає майже 2,5 тисячі офіційних біженців

37 іноземців потребують додаткового захисту.

В Україні мешкає майже 2,5 тисячі офіційних біженців
фото из архива
Фото: dailymail.co.uk

На території України сьогодні мешкає 2 435 офіційно визнаних біженців із 47 країн світу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

Тільки за перше півріччя 2012 року в підрозділи Державної міграційної служби України звернулися 828 іноземців із заявами про визнання біженцями або особами, які потребують захисту.

За останній же рік, з моменту набуття чинності Закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту", вперше 37 іноземців були визнані особами, які потребують додаткового захисту.

Також у Кабміні повідомили, що в рамках міжнародного проекту "Регіональна програма захисту біженців - Фаза II" Європейський Союз виділив 1,5 млн євро на допомогу Україні, Молдові та Білорусі. З них 0,5 млн - на вирішення проблем з біженцями в Україні. Фінансування програми триватиме до грудня 2013 року.

Програмою передбачено фінансування загальнодержавної мережі юристів, які будуть стежити за дотриманням прав шукачів притулку та біженців в Україні, ремонт пунктів тимчасового розміщення біженців, забезпечення перекладачів, мовні курси для шукачів притулку та підтримку програм зайнятості мігрантів. Зокрема, це допомога в сертифікації дипломів і грошові гранти для відкриття ними власного бізнесу в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram