ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокаєву повернули в Лавру

Також скасовано укази про звільнення ще чотирьох членів її команди.

Прокаєву повернули в Лавру
Фото: diletant.ru

Нове керівництво заповідника "Києво-Печерська лавра" поновило на посаді заступника гендиректора, колишню фотомодель Владу Прокаєву.

Удень у Лавру прибув чиновник Мінкульту Андрій Вінграновський. "Він попросив відімкнути йому актовий зал, зібрати колектив і зачитав наказ про призначення Наталії Клименко виконувачем обов'язків гендиректора заповідника", - наголошено в повідомленні.

У директорський кабінет новопризначена Клименко не потрапила: не знайшли ключів. У підсумку свій перший наказ нова керівниця установи переслала до відділу кадрів факсом.

Першим наказом Клименко "на посаді заступника гендиректора Лаврського заповідника поновила Владу Прокаєву". Скасовано також укази про звільнення ще чотирьох членів її команди.

Якщо вона чесно зізналася і прийшла з повинною, то їй нічого не буде. Але ніхто ж не бачив, як вона давала цей хабар. І якщо вона не має запису, що підтверджує цей факт, то вона нічого не доведе

— юрист Тетяна Монтян

Згодом у присутності комісії й охорони двері директорського кабінету відімкнули слюсарі. Клименко оглянула приміщення і вийшла, сказавши опечатати двері до понеділка.

Як відомо, після конфлікту керівництва заповідника і колективу директор Ліснича підписала накази про звільнення 4 своїх заступників і близько 20 співробітників заповідника.

Після звільнення заступник Прокаєва зізналася, що за посаду вона заплатила 50 тисяч доларів міністрові культури Михайлові Кулиняку.

У п'ятницю стало відомо, що міністерство звільнило гендиректора заповідника Вікторію Лісничу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram