ГоловнаСуспільствоЖиття

Януковича просять проконтролювати справу про вбивство еколога

Учені вважають, гарантування екологічної безпеки - обов'язок держави.

Януковича просять проконтролювати справу про вбивство еколога
Фото: ostrovforum.net

7 серпня група громадських діячів звернулася до Президента Віктора Януковича з проханням узяти під особистий контроль розслідування справи еколога Володимира Гончаренка, який помер 4 серпня після жорстокого побиття невідомими.

Про це йдеться в повідомленні Київського міжнародного екологічного форуму.

"Присвятивши своє життя захисту конституційного права громадян України на безпечне для здоров'я і життя довкілля, Володимир Гончаренко був відомий своєю принциповою позицією в боротьбі збереження природи", - йдеться в листі екологів.

Зважаючи на складну екологічну ситуацію в Дніпропетровській області та загрози для життя екологів, представники громадськості пропонують відповідним державним органам притягнути до відповідальності чиновників, які допустили перебування радіоактивного металобрухту на території міста Кривий Ріг (тема останньої прес-конференції Гончаренка), провести моніторинг екологічних ризиків Дніпропетровської області та з'ясувати відповідність дій місцевої влади рівню проблем, а також провести засідання РНБО на тему захисту життя і здоров'я громадян, які провадять екологічну діяльність.

"Забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України - обов'язок держави. Постійний тиск, що виявляється у створенні перешкод для професійної та громадської діяльності екологів, становить загрозу для національної безпеки", - вважають ініціатори звернення.

Лист підписали письменник, дипломат Юрій Щербак, голова фонду "Скорочення ризиків" Володимир Костерін, заслужений журналіст Дмитро Тузов, голова виконкому Цивільного конституційного конгресу Юрій Збітнєв, голова Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, голова Дніпропетровської ОО ПЗУ Павло Хазан, голова ВГО "Зелена варта" Андрій Юсов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram