ГоловнаСуспільствоЖиття

У Колеснікова відмовилися від ідеї повернути іменні квитки на потяги

Мінінфраструктури вирішило боротися зі спекуляціями додатковими поїздами.

У Колеснікова відмовилися від ідеї повернути іменні квитки на потяги
Фото: http://www.volynpost.com

Мінінфраструктури не буде повертатися до практики продажу залізничних квитків на поїзди за паспортами.

Про це журналістів повідомив перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко.

Заступник міністра зазначив, що до відомства надходить багато запитань із приводу спекуляції залізничними квитками, проте вирішувати цю проблему Мінінфраструктури має намір не за допомогою відновлення продажу квитків за паспортами.

"У нас уже були квитки, які продавали за паспортами, але ми до цієї практики повертатися не будемо, ми вирішимо питання зі спекуляціями за допомогою додаткових поїздів у всіх напрямах масових перевезень. Це стосується Криму, Харкова, Донецька та Львова", - сказав він.

Я вважаю, що потрібно персоніфікувати продаж квитків. На мою думку - ми ще обговорюємо цю проблему - треба застосовувати ту саму систему, що й в авіації: пред\'являється документ - купується квиток... Я думаю, нам до цього доведеться повернутися. Хоча це і не зовсім демократично

— Борис Колесніков, віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури

Також додаткові поїзди, за словами заступника міністра, запроваджуватимуть у святкові дні, коли перевезення людей зростають.

Єфименко наголосив, що практика використання паспортів під час купівлі квитків відсутня в європейських країнах і лише ускладнює захист персональних даних.

У зв'язку із цим запуск додаткових поїздів видається міністерству кращим способом вирішення проблеми зі спекуляцією квитків.

Нагадаємо, наприкінці травня віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков повідомив, що міністерство розглядає можливість введення продажу залізничних квитків за паспортами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram