ГоловнаСуспільствоОсвіта

Ахметов почав будувати в Донецьку шикарну приватну школу

Атестати школи визнаватимуть за кордоном.

Ахметов почав будувати в Донецьку шикарну приватну школу
Фото: Макс Левин

Компанія "СКМ", що належить Рінату Ахметову, почала в Донецьку будівництво приватної школи "міжнародного рівня".

Про це повідомив на прес-конференції мер міста Олександр Лук'янченко

"На березі третього ставка буде побудовано донецьку міжнародну школу "Григорівську". Це проект компанії СКМ зі створення першої в Донецьку школи міжнародного рівня для розумних і талановитих дітей. Школа вирізнятиметься посиленим вивченням англійської мови, сучасним оснащенням навчальної та спортивної бази", - сказав мер.

Площа забудови становить 4 975 квадратних метрів. Початок будівництва - серпень 2012 року, відкриття - 1 вересня 2014 року.

За словами Лук'янченка, навчання в донецькій міжнародній школі проводитимуть за українською та міжнародною програмами. Випускники отримають дипломи українського та міжнародного зразка, що дозволить їм продовжити навчання і в українських, і у світових ВНЗ. При цьому диплом міжнародного зразка не вимагатиме підтвердження під час вступу в університети Європи та Сполучених Штатів Америки.

Передбачають, що в школі навчатимуться більш ніж 600 осіб. Її спроектовано за особливою системою та зорієнтовано, зокрема, і на людей з особливими потребами. Як зазначив донецький градоначальник, значну частину педагогічного колективу сформують із донецьких учителів, які пройшли спеціальну підготовку і навчання.

Школа приватна, але для частини учнів будуть грантові умови. Школа отримала назву "Григорівська" на честь першого навчального закладу в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram