ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Одеси назвала головного забруднювача повітря в місті

Екологи зафіксували підвищену концентрацію вуглеводню в повітрі.

Влада Одеси назвала головного забруднювача повітря в місті
Фото: clicr.ru

Головним забруднювачем повітря в Одесі сьогодні є підприємство "Одеснафтопродукт".

Про це заявила в. о. начальника управління екології Одеської міськради Валентина Дацюк.

За її словами, на кордонах санітарно-захисної зони "Одеснафтопродукт" у серпні було зафіксовано перевищення допустимої концентрації вуглеводню в 5,3 разу. Заміри проводили з 1 серпня.

"На 3 серпня на кордонах санітарно-захисної зони "Ексімнафтопродукту" зафіксовано перевищення в 3,9 разу допустимої концентрації вуглеводню і в 1,3 разу - сірководню. На кордонах санітарно-захисної зони "Одеснафтопродукт" зафіксовано найвище перевищення - в 5,3 разу більше допустимої концентрації вуглеводню. "Одеснафтопродукт" - основний забруднювач", - заявила Дацюк.

Нагадаємо, мешканці в центрі Одеси скаржаться на сморід.

Співробітники міського управління екології та розвитку рекреаційних зон проводили у другому кварталі цього року моніторинг повітря в різних районах Одеси. За результатами моніторингу в межах міста і промислових районах зафіксовано перевищення ГДК за сумою вуглеводнів у 2,5-3 рази на розі вулиць Добровольського та Паустовського.

Виконавчий комітет Одеської міської ради готувався розглянути питання про призупинення роботи нафтопереробних підприємств в Одесі до вирішення проблеми зі смородом унаслідок підвищеної концентрації вуглеводнів у повітрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram