ГоловнаСуспільствоЖиття

Синоптики обіцяють спадання спеки вже із середи

Температура знизиться на 7-10 градусів.

Синоптики обіцяють спадання спеки вже із середи
Фото: for-ua.com

Із 8 серпня очікують спаду спекотної погоди.

Про це на брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Упродовж 8-9 серпня холодний атмосферний фронт із заходу пройде через більшість території України за винятком крайнього півдня та сходу України. Таким чином, це зумовить зниження температури повітря. У західних областях, наприклад, 8 серпня, температура повітря знизиться до +21...+26 градусів, на території північних областей до +24...+29 градусів, а на сході, півдні та в центральних областях до +26...+31 градуса. Тобто ми будемо мати (у середньому) зниження температури повітря на 7-10 градусів", - сказав він.

Кульбіда зазначив, що рух атмосферних фронтів із Західної Європи на схід уже почався і в понеділок це призведе до грозових дощів у західних областях України.

Водночас 10-11 серпня короткочасні грозові дощі пройдуть у більшості регіонів України на тлі помірної температури повітря вдень при +20...+25 градусах, а в південних і східних регіонах +27...+32 градусах.

У період 12-16 серпня буде спостерігатися різноманітний характер погоди: 12-14 серпня фактично у всіх областях короткочасні дощі з грозами, 15-16 серпня - переважно без опадів.

Кульбіда зазначив, що 15 серпня в західних областях, а 16-го - на півдні, південному заході та центральній частині України почнеться нове підвищення температури.

Однак він не зміг спрогнозувати, яких максимальних значень температура повітря сягне під час нової хвилі потепління, пославшись на складність прогнозування погоди на такий тривалий період.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram