ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області мати-героїня вбила двох прийомних дітей

При цьому їй вдалося більше ніж рік приховувати вбивства.

У Луганській області мати-героїня вбила двох прийомних дітей
Похищенная девочка
Фото: segodnya.ua

Сімейна пара з Краснодона Луганської області викрала трирічну дівчинку, щоб замінити одного з двох убитих усиновлених дітей напередодні перевірки соціальних служб.

Про це повідомив начальник відділу обласної прокуратури Володимир Дорма, передає "Інтерфакс-Україна".

30 липня в селищі Сімейкіне Краснодонського району Луганської області була викрадена 3-річна дівчинка Анастасія Кабакова. Як з'ясували правоохоронці, сім'я дівчинки малозабезпечена, а її батько раніше був судимий.

Увечері, коли сталося викрадення, Кабакова грала з сусідським 6-річним хлопчиком. Він став єдиним свідком події. За словами хлопчика, до них під'їхав мотоцикл з "люлькою", на якому були жінка і чоловік, а також дівчинка-підліток. Жінка спочатку хотіла схопити хлопчика, але той ухилився, і вона схопила трирічну Настю, кинула її в люльку, де сиділа дівчинка-підліток, і вони поїхали.

Невдовзі правоохоронці знайшли дівчинку. Як з'ясувалося, викрадачами були члени багатодітної родини. Під час допиту вони зізналися у вбивстві двох прийомних дітей.

"Досі сім'ї вдавалося тримати це в таємниці. Однак наприкінці нинішнього тижня побутові умови і виховання дітей повинна була перевіряти комісія відділу у справах дітей Краснодонського міськвиконкому. Тому батьки здійснили викрадення, щоб видати чужу дитину за усиновлену", - заявив він.

Як зазначив Дорма, обох дівчаток вбила матір, а на тілі третьої усиновленої дитини, яка ще залишилася в сім'ї, виявлені множинні сліди побоїв і знущань.

"Сім'я була на гарному рахунку, у них був сімейний ансамбль, вони видавали самвидав книги казок для дітей. Нікому в голову не могло прийти, що вони здатні на таке", - розповів начальник відділу у справах дітей Краснодонського МВК Олександр Квітка.

Зараз викрадену дівчинку повернули додому, її оглянули лікарі і обстежив психолог.

Як передає УНІАН з посиланням на керівника відділу зі зв'язків із громадськістю ГУ МВС в Луганській області Тетяну Погукай, всього в сім'ї було 11 дітей - 8 рідних і 3 усиновлених.

"Як з'ясувалося, першу дівчинку 3 років мати побила до смерті в лютому 2011 року. Коли було зрозуміло, що дитина мертва, вона разом зі своєю 22-річною дочкою і чоловіком поклала тіло дитини в сумку, а дочка з чоловіком вивезли тіло на дачу в селище Краснодон і спалили. У листопаді 2011 року вона побила другу всиновлену дівчинку 4 років, теж до смерті. Знову батько і старша дочка вивезли труп дитини, але не спалили, а закопали. Цей труп вчора і знайшли", - сказала Погукай.

2010 року цій жінці Президент присвоїв звання "Мати-героїня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram