ГоловнаСуспільствоЖиття

ДАІ хоче повернути фотофіксацію порушень

Кількість аварій цього року зросла.

ДАІ хоче повернути фотофіксацію порушень
Фото: Макс Левин

Державна автоінспекція виступає за появу на українських дорогах автоматичних фіксаторів порушень.

Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив виконувач обов'язків голови відомства Володимир Резніков.

"Протягом шести місяців поточного року сталося майже 15,5 тис. аварій із потерпілими, 2,4 тис. осіб загинуло, отримали травми понад 19 тисяч громадян. За добу гине в среденьому 11 осіб, іще 87 травмуються. Більше двох третіх загиблих - молоді люди віком від 25 до 45 років", - розповів Резніков.

За його словами, більшість аварій відбуваються внаслідок навмисного порушення Правил дорожнього руху. Згідно з інформацією ДАІ, кількість аварій значно зменшувалася в часи посилення покарань і збільшення кількості інспекторів. У зв'язку з цим виконувач обов'язків голови відомства наполягає на необхідності фотофіксації порушень. Вона, на його думку, змусить водіїв дотримуватися Правил дорожнього руху навіть краще, ніж інспектори.

Раніше в Україні вже намагалися ввести фотофіксацію порушень Правил дорожнього руху, але відповідне рішення визнав незаконним Конституційний Суд. Нині закон, виправлений відповідно до вимог суду, знову внесено до Верховної Ради. Якщо його затвердять, обладнання для фотофіксації встановлять перебусім на небезпечних ділянках дороги. Таких в Україні, за інформацією ДАІ, 1643.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram