ГоловнаСуспільствоОсвіта

Під Кабміном мітингують студенти

Розмір стипендій фактично було зменшено на 200 гривень.

Під Кабміном мітингують студенти
Архив
Фото: Макс Левин

Близько 100 студентів зібралися біля будівлі Кабінету Міністрів для протесту проти зниження розміру студентських стипендій.

Представники мітингувальників заявляють, що в червні Кабмін ухвалив рішення, згідно з яким розмір студентських стипендій фактично було зменшено на 200 гривень.

За словами учасників акції, вже в липні студенти отримали менші стипендії порівняно з червнем.

Вони оцінюють суму, яку не доплатили студентам, в 50 млн гривень.

Учасники акції припускають, що ці кошти влада використовує на передвиборних кампаніях.

Протестувальники викрикують "Віддайте студентам стипендії!", "Совість не купиш!", "Продайте Межигір'я - віддайте стипендію!".

В руках мітингувальники тримають у руках плакати "Стабільність подолано - руїну досягнуто!", А також плакати з написом "Кровопивці студентських стипендій!", на яких намальовані міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник та віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів змінив умови індексації стипендій, що викликало критику з боку заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка, який направив прем'єр-міністру Миколі Азарову звернення з проханням пояснити фактичне зменшення стипендій студентам.

Потім віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що уряд вирішив підвищити базовий рівень стипендій у вищих навчальних закладах до 730 гривень - тобто приблизно до тієї суми, яку раніше отримували студенти після індексації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram